Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Fries Suikerbrood
Fries Suikerbrood PDF Afdrukken E-mail

(Dit kunt U alleen bakken met de echte suikerchips, gewone suikerklontjes smelten geheel weg.)
Bij gebruik broodbakmachine pas op voor beschadiging van het bakblik

Benodigd:
500 gr. ongebleekte bloem
275-300 ml water
250 gr. suikerchips
2 theelepeltjes zout
1 theelepeltje kaneel
25 gr. verse gist of 5,5 gr. gedroogde gist

Werkwijze:
Los 25 gram verse gist op met een gedeelte van 3 dl. lauw (handwarm) water of als U gedroogde gist gebruikt roer dan de gist door de bloem. Roer de rest van het water, 1 afgestreken theelepeltje kaneel, de opgeloste gist of gedroogde gist en 25 gram zachte boter goed door 500 gram bloem. Even kneden en dan de 2 theelepeltjes zout erbij doen. Flink afkneden. Dan de suikerchips toevoegen. Vervolgens goed kneden tot een soepele bal. Zet het gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven (ca. 50 C.) om te laten rijzen met de ovendeur op een kier. Bakken ca. 30 minuten op 225 C. Voor het bakken eventueel afdekken met zilverfolie om een te bruine korst te voorkomen. Het brood is gaar als het hol klinkt als U er opklopt. Voor een mooie bruine korst bestrijken met water zodra het brood uit de oven komt. Ook kunt U van te voren als U het broodblik hebt ingevet er suiker in strooien en dit verdelen in het broodblik zodat het aan de kanten blijft plakken. U krijgt dan lekker ‘plakkend' en zoeter brood.
P.S. Suikerchips zijn een soort klontjes suiker die speciaal worden vervaardigd voor suikerbrood. U kunt ze vragen aan een 'bevriende' bakker of...... eenvoudiger bij ons kopen. In receptenboeken staat voor suikerbrood altijd opgegeven 'suikerklontjes'. Dit wordt een grote teleurstelling want deze smelten helemaal weg.

 
< Vorige   Volgende >