Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Glutenvrij brood
Glutenvrij brood PDF Afdrukken E-mail

Voor 1 glutenvrij brood:
150 g walnoten
3 - 5 rijpe bananen (450 g vruchtvlees)
60 ml olijfolie + 60 ml  walnotenolie (of 120 ml olijfolie)
125 ml honing
350 g volkoren rijstemeel
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
1½ theelepel gemalen kaneel
¼ theelepel gemalen piment
extra: een glazen cakevorm  of broodblik, ingekwast met olie


Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid de walnoten uit op een bakblik, rooster ze 7-10 minuten en hak ze daarna grof. Pureer de bananen (met een staafmixer of in een keukenmachine), voeg de olie, de honing en 125 ml koud water toe en meng goed. Meng in een ruime kom het rijstemeel met bakpoeder, 1 theelepel zout en de specerijen. Voeg het bananenmengsel toe aan het meel en schep alles kort en luchtig door elkaar (het beslag mag een beetje rommelig en klonterig blijven). Schep de walnoten erdoor en schenk het beslag in de bakvorm. Bak het brood in ongeveer een uur bruin en gaar in de oven. Laat het bananenbrood een kwartier in de vorm zitten, stort het op een snijplank en laat het verder afkoelen.


website: http://weblogs.nrc.nl/weblog/kokenetc/2007/09/11/glutenvrij/

 
< Vorige   Volgende >