Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Koekjes arrow choco-volkorenkoekjes
choco-volkorenkoekjes PDF Afdrukken E-mail

Voor ca. 25 stuks

Benodigd:
125 gram boter
1/2 kop bruine basterdsuiker
1/4 kop melk
1,5 kop volkorenmeel
1/3 kop zelfrijzend bakmeel
1/3 kop gemalen kokos
200 gram pure chocolade

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
2 bakplaten met olie of gesmolten boter bestrijken en bekleden met vetvrij papier
Boter en suiker in een middelgrote kom luchtig kloppen
Melk toevoegen en erdoor kloppen
Voeg volkorenmeel, bakmeel en kokos toe en meng tot een soepel deeg
Deeg tussen 2 vellen bakpapier uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Met een uitsteekvormpje van 5 cm in doorsnee rondjes uit het deeg steken en op de bakplaten leggen.
Koekjes in 15-20 minuten goudbruin bakken en op een rooster laten afkoelen.
Laat de chocolade in een kleine kom au bain Marie smelten.
Chocolade gelijkmatig verdelen over de bovenkant van de koekjes en hard laten worden

 
< Vorige   Volgende >