Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Allerlei arrow Nonnevotte/Strikke
Nonnevotte/Strikke PDF Afdrukken E-mail

Voor circa 20 stuks

Benodigd:
500 gram bloem
zout
40 gram verse gist
2 1/2 deciliter lauwwarme melk
40 gram witte basterdsuiker
50 gram zachte boter of margarine
frituurolie
kristalsuiker

Werkwijze:
Bloem en zout zeven.
Gist in de melk oplossen.
Basterdsuiker, opgeloste gist en boter bij de bloem doen en hiervan een een soepel deeg kneden.
Deeg in een kom doen en afdekken met een vochtige doek.
Deeg op een warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen.
Deeg nogmaals doorkneden en in 20 porties verdelen.
Elk portie deeg tot een dun rolletje vormen en hierin een losse knoop leggen.
Geknoopte rolletjes afgedekt nog 30 minuten laten narijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
In de frituurpan de olie verhitten tot 180 graden.
Nonnevotte in heet vet rondom lichtbruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken en met kristalsuiker  bestrooien.
Warm of koud serveren.

 
Volgende >