Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Eenvoudig Halfvolkoren Vloerbrood
Eenvoudig Halfvolkoren Vloerbrood PDF Afdrukken E-mail

(recept beschikbaar gesteld door Tjitte de Vries en Ati Mul)

Benodigd:
300 gr. volkoren tarwemeel (bruin brood)
350 gr. ongebleekte tarwebloem voor wit brood
11 gr. Bruggeman gedroogde gist
20 gr. suiker
20 gr zout
300 ml lauwe melk met daarin opgelost 10 gr boter
een doorgeroerd ei
1 eetlepel honing.

Werkwijze:
Goed kneden gedurende 15 minuten. Tweemaal laten rijzen. In twee langwerpige ronde vormen opbollen en daarop 5 of 6 schuine sneden aanbrengen. Bovenkant vochtig maken met kwastje en bestrooien met wat bloem. Op bakplaten in voorverwarmde oven (220 ºC. in gewone of 190 ºC. in turbo-oven) 30 tot 40 minuten bakken. Halverwege wikkelen in zilverfolie om mooie goudbruine kleur te behouden. Eventueel nog 5 tot 10 minuten nageren in afkoelende oven.

 
< Vorige   Volgende >