Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Vragen en Recepten arrow Bakken met een speculaasplank
Bakken met een speculaasplank PDF Afdrukken E-mail

Zó bakt u kleine speculaasjes en speculaaspoppen

Benodigd: 1 pak ´3 Kleur´ speculaasmix, 175 gram zachte boter, 2 eetlepels water, om de plank te bestrooien: iets rijstebloem (evt. tarwebloem).

1. Vet een nieuwe speculaasplank 2x in met een tussentijd van 15 minuten met sla- of zonnebloemolie.
2. Kneed allles goed door elkaar, het deeg een uurtje laten rusten.
3. Bestrooi de plank met de rijstebloem (evt. tarwebloem), druk het deeg er in en sla het met de gebalde vuist goed aan.
4. Snij met een strak gespannen draad het overtollige deeg weg.
5. Sla de plank met een flinke tik op het aanrecht, zodat de figuren er uitvallen. Vervolgens de figuren bestrijken met melk.
6. Op de grote bakplaat plaatsen, oven niet voorverwarmen en bakken met ca. 200 °C in 20 minuten.

 
Volgende >