Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Frans Waterbrood
Frans Waterbrood PDF Afdrukken E-mail

ingrediënten  

500 gr. franse bloem
300 ml. water
25 gr. verse gist
10 gr. zout
1 theelepel suiker


Werkwijze:

Doe 10 gram zout in een beslagkom en voeg 500 gr. franse bloem toe.

Los 25 gram verse gist op in 100 ml. lauw (handwarm) water en voeg een theelepel suiker toe.

Koel 200 ml water met twee ijsblokjes, voeg daaraan het water met de opgeloste gist toe.

Meng de gistoplossing met een houten lepel door de bloem.

Maak een homogeen mengsel met een elektrische mixer met deeghaken.

Kneed vervolgens 10 minuten, tot een elastisch deeg ontstaat, eventueel wat bloem of water toevoegen

Laat het deeg in de beslagkom 1 uur rijzen, afgedekt met een natte theedoek.

Kneed vervolgens gedurende 1 minuut, rol het uit met een met bloem bestoven deegroller.

Rol het deeg vervolgens op en leg het op een ingevette bakplaat.

Laat het deeg 45 min rijzen onder plastic folie.

Op de bodem van de oven een bakje met water plaatsen

Bakken in het midden van de voorverwarmde oven ca. 30 tot 40 minuten op 225 C.

Het brood is gaar als het hol klinkt.

Vervolgens bestrijken met water en bestrooien met bloem.

 
< Vorige   Volgende >