Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Tomaten/kaas/uienbrood
Tomaten/kaas/uienbrood PDF Afdrukken E-mail

Een lekker brood voor bijvoorbeeld te eten bij een maaltijdsoep.

ingrediënten
500 gram 6-granenbloem (kan ook elk ander bloem zijn)
300ml melk of water
5,5 gr gist
7,5 gr zout
4 eetlepels kruidenolijfolie
klein beetje suiker
voor de vulling:
2 teentjes knoflook
1 ui
100 gr geraspte kaas (jong belegen)
10 stukjes gedroogde tomaat op olie
italiaanse kruiden (ongeveer dessertlepel)


Brooddeeg in de machine doen, zoals bij de bbm gebruikelijk is.

Uien in kleine stukjes snijden, knoflook uitpersen. De tomaat uit laten lekken en in kleine stukjes snijden. Klein beetje bestuiven met bloem.

De uien en de knoflook en de italiaanse kruiden direkt aan het brooddeeg toevoegen, de tomaten en de geraspte kaas na de piep toevoegen.

Brood bakken op de volkorenstand. eet smakelijk.

 
< Vorige   Volgende >