Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Moskovisch krentenbrood
Moskovisch krentenbrood PDF Afdrukken E-mail

Ingrediënten:
125 gram margarine of boter (ik vind het zelf lekkerder met margarine)
één of twee eieren
250 gram basterdsuiker
zakje vanillesuiker
een pak cakemeel
(half kopje water, ongeveer 80 ml.)
snufje zout
ongeveer 125 gram rozijnen

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 160°C.

De margarine, ei en suiker kloppen. (Ik doe dit
altijd in de keukenmachine en laat hem heel lang mixen, tot het vloeibaar is
geworden).

In gedeelten het meel toevoegen en als het deeg te droog is
water toevoegen (dit is bijna altijd het geval,).

Tot slot de rozijnen toevoegen.

Bij voorkeur bakken in een tulbandvorm, ongeveer vijftig minuten.

Eventueel na het afkoelen bestuiven met poedersuiker. In plakjes snijden en besmeren met roomboter. Lekker bij de lunch of bij de thee.

 
< Vorige   Volgende >