Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Kaneel-rozijnenbrood
Kaneel-rozijnenbrood PDF Afdrukken E-mail

(Het is een makkelijk te maken ontbijtbrood. Het is heerlijk als het warm is en boter is niet nodig. U kunt dit brood een nacht van te voren klaarmaken en in de koelkast laten rijzen.)

Ingrediënten (voor een brood van 500 gram):
240 gr. ongebleekte bloem
175 ml. melk
15 gr. boter
3 eetlepels suiker
1 theelepel zout
2 theelepels gist
35 gr. rozijnen
25 gr. zachte boter
60 gr. lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel

Werkwijze:
-Doe de eerste zes ingredienten in de door de fabrikant van Uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm. Stel in op wit- of zoetbrood, alleen deeg. Druk op start. Voeg de rozijnen toe na de eerste kneding.

Neem de boter uit de koelkast zodat de boter zacht kan worden. Meng de basterdsuiker met de kaneel. Vet een broodvorm van 24 cm. licht in met wat boter.

-Neem het deeg uit de machine en druk er de lucht uit. Laat het deeg 5 minuten rusten. Rol het uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 20 cm. breed en circa 40 cm. lang. Besmeer met de zachte boter en bestrooi dan met het suiker-kaneelmengsel. Rol het deeg op tot een dikke rol. Vouw de rand onder en leg met de vouwnaad onder in de broodvorm. Dek losjes af en laat 1 uur op een warm plekje rijzen (of een hele nacht op een koele plaats (koelkast bijvoorbeeld)).

-Bak het brood 25 tot 30 minuten in een op 175 C. voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en een ingestoken satéstokje of breinaald er schoon uitkomt. Het is ook gaar als het hol klinkt als U er op klopt. Laat het brood op een rooster afkoelen. Snij het met een elektrisch mes of een vlijmscherp mes. Eet het als het nog warm is.

 
< Vorige   Volgende >