Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Molenaars Vloerbrood
Molenaars Vloerbrood PDF Afdrukken E-mail

(recept beschikbaar gesteld door Tjitte de Vries en Ati Mul)

Ingrediënten:
500 gr. ongebleekte tarwebloem,
100 gr. basis muesli (zonder rozijnen, nootjes etc.)
50 gr. oranjesnippers, tamelijk fijn geknipt.
5,5 gr. Bruggeman gedroogde gist
275 ml. lauwe melk en daarin omgeroerd:
35 gr. klein ei
35 gr. vloeibare honing (neutrale smaak, klein desertlepeltje)

Werkwijze:
De eerste vier ingredienten goed mengen.

Daarna het melkmengsel (lauwe melk, klein ei en de honing) er goed doorheen roeren; 5 minuten kneden, 5 minuten rusten. Daarna 10 tot 15 minuten goed kneden en strekken.


50 minuten laten rijzen in warme vochtige oven met ventilator (plm 35 tot 40 ºC.)


40 minuten afbakken op 185 ºC.


Eventueel nog 10 minuten nagaren in afkoelende oven met afgezette ventilator.
(In een oven zonder ventilator tijden en temperaturen iets verhogen).

 
< Vorige   Volgende >