Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Koekjes arrow Bosbessen-Haverkoeken
Bosbessen-Haverkoeken PDF Afdrukken E-mail

Deeg:
*150 gram havervlokken
*175 gram bloem
*175 gram bruine basterdsuiker
*60 gram gehakte noten
*1/2 theelepel zuiveringszout
*175 gram gesmolten boter

Vulling:
*120 gram suiker
*225 gram bosbessen, vers of diepvries
*3 eetlepels water
*2 eetlepels maïzena
*1 eetlepel citroensap

Verhit de oven op 180 graden

Deeg:
Alle ingrediënten mengen tot een kruimelig geheel. Bewaar een kopje van het mengsel en druk de rest in een ingevette bakvorm van 28 x 18 cm. Dit in 10 minuten bakken.

Vulling:
Meng de bessen, suiker en 2 eetlepels water in een pan. Aan de kook brengen en 2 minuten laten koken. Meng de maïzena met 1 eetlepel water en citroen sap. Voeg al roerend aan de bessen toe en in ca. 30 seconden dik laten worden. Verdeel de vulling over de basis en bestrooi met de rest van het mengsel. Nog 20 minuten bakken.

 
< Vorige   Volgende >